升降機  |  自動梯  |  製造商‧保用者

其它資料  |  關於本網  |  連結區  |  討論區

free website stats program
位置:主頁 --> 討論區
返回列表 發帖

iSquare相集

呢度嘅lift同梯係O記,但係有保安揸lift,另外有一部大貨lift個顯示有d似安力。
(註:高層客lift相已獲得在場保安批淮拍攝)

先介紹呢度嘅lift,啲掣係用雜廠貨,機外顯示冇乜特別
高層客lift

另外三部商場lift,個樣跟果六部冇乜分別

另外介紹貨lift,因為今日有人上落貨,只好影外貌便走人

細貨lift,可以做消防機

大貨lift,有埋六摺門
個顯示有d似安力,掣係用同場O記貨

待續
CTB #9020

這部大貨lift的運行速度頗慢的
相反客lift就好快,但機門好易壞...

跟一張:

原帖由 otis401@shan 於 2010-2-21 17:49 發表

這部大貨lift的運行速度頗慢的
相反客lift就好快,但機門好易壞...

另問北京道入口同彌敦道入口有條由地下去Lobby穿梭梯可唔可以話係通天梯? (中途經UG)

CTB #9020

原帖由 VincentChong 於 2010-2-21 09:32 PM 發表

個門件係用最Cheap貨嘅Selcom門件...

另問北京道入口同彌敦道入口有條由地下去Lobby穿梭梯可唔可以話係通天梯? (中途經UG)

你又知?

我想講呢
isquare仲有好幾條梯長過呢條梯好幾倍...

原帖由 otis401@shan 於 2010-2-21 21:56 發表

你又知?

因為之前有人喺鄰板提及Selcom門件缺點

回主題:我估計而己,因為我感覺上有少少似

CTB #9020

原帖由 VincentChong 於 2010-2-21 22:00 發表

因為之前有人喺鄰板提及Selcom門件缺點

回主題:我估計而己,因為我感覺上有少少似

我想話呢『selcom』已經吾存在了已改名為【wittur】仲更落後架
http://www.wittur.com/website/default.aspx
同埋你知吾知wittur經重大改良後近一兩年故障大有改善已不是最差門件
現在有很多公司都會採包括 s公司,o公司,kone,T公司及F公司
而只是外門採用M公司,H公司

原帖由 其士集團 於 2010-2-21 23:41 發表

我想話呢『selcom』已經吾存在了已改名為【wittur】仲更落後架
http://www.wittur.com/website/default.aspx
同埋你知吾知wittur經重大改良後近一兩年故障大有改善已不是最差門件
現在有很多公司都會採包括 s公司,o公司,kone,T公司及F公司
而只是外門採用M公司,H公司

謝謝指正,因為我以為『selcom』仲存在緊.....
CTB #9020

原帖由 VincentChong 於 2010-2-20 22:21 發表
呢度嘅lift同梯係O記,但係有保安揸lift,另外有一部大貨lift個顯示有d似安力。
(註:高層客lift相已獲得在場保安批淮拍攝)

你真是「幸運」,話說在剛剛開放後的首個星期六去過,曾經兩度被保安員阻止拍攝(當時不是拍攝電梯),但是附近是有不少人拿著單鏡機去拍攝。
喵...