升降機  |  自動梯  |  製造商‧保用者

其它資料  |  關於本網  |  連結區  |  討論區

free website stats program
位置:主頁 --> 討論區
返回列表 發帖

香港仔街市及市政大廈升降機更換工程消息

回應此文:
http://www.hkelev.com/forum/viewthread.php?tid=82&extra=page%3D8

原帖由 Guest from 125.214.234.x 於 2008-8-12 11:22 發表

咁到底幾時才會轉回原廠?

今天所見,香港仔街市及市政大廈美善高升降機已被更換為通力,不過尚未啟用。

估計該處升降機轉回原廠應該是年初的事。

市政大廈升降機:

街市以及通往市政大廈貨用升降機:

附送貨用升降機更新通告:

另外該處Sigma扶手梯仍然係三菱電梯維修:

CTB #9020

原帖由 MAY2009 於 2009-5-1 20:25 發表

係唔係為左配合升降機更換工程而轉回原廠保養呢

有可能之前三菱保養期間不斷發生故障,之後政府再重新投標
CTB #9020

原因係政府內部協調不足,k仔一早已簽約換機,但機電處唔知道,照玩投標,3仔就做左儍仔。所以梯仍舊是3仔,請網友唔知道,唔好壞人家名聲。

回復 3# 的帖子

唔該你呢位網友在發言前請確認資料真確才貼文吧,切勿誤導網友

原帖由 MAY2009 於 2009-5-10 11:07 發表

我邊忽似誤導網友

本人是指原帖由 VincentChong 以下那一句說話
『有可能之前三菱保養期間不斷發生故障,之後政府再重新投標』

回復 6# 的帖子

康體處一早已與k仔簽定約於09年初換機,但機電處又在08玩捆綁式投標,又無協調下便出事,因此機於合約精神3仔繼續玩梯。

原帖由 MAY2009 於 2009-5-25 17:10 發表

貨梯D已關閉進行更換

市政大廈B升降機又如何呢?  
CTB #9020